Epické RPB Bravely Second: End Layer vyjde na všetky zariadenia z rodiny Nintendo 3DS už 26. februára

RPG Bravely Second: End Layer vyjde na všetky zariadenia z rodiny Nintendo 3DS už 26. februára a nadviaže tak na populárny prvý diel nesúci názov Bravely Default. Pokračovanie tohto titulu oceňovaného hernými kritikmi poskytne rozsiahly role-play zážitok plný silných strategických súbojov a nezabudnuteľných postáv nielen veteránom tejto série, ale aj úplne novým dobrodruhom.
 

Príbeh tentoraz začína, keď diabolský Kaiser Oblivion unesie Agnès Oblige, hrdinku hry Bravely Default, a jej osobný strážca Yew Geneolgia prisahá, že ju zachráni z Kaiserovho vzdušného hradu, nedobytnej lietajúcej pevnosti vznášajúcej sa vysoko nad Eterniou. Na svojej ceste plnej nástrahami a dungeonmi bude tak Yew potrebovať pomoc od nových tvárí ako je napríklad Magnolia Arch, ale i starých známych hrdinov ako je Edea Lee a Tiz Arrior..

 

Inovatívne Brave and Default, taktický bojový systém z Bravely Default, sa vracia i v Bravely Second a je prepracovanejší ako naposledy! Hráči tak budú musieť opäť vyvažovať úroveň rizika a jeho úmernú výšku odmien v ťahových bojov, v ktorých môžu jednotlivé postavy urobiť viac ako jeden ťah za kolo na úkor ťahov v nasledujúcich kolách. Jeden z nových prvkov v Bravely Second otestuje schopnosti a nervy hráčov ako nikdy predtým. Po vyhraní boja v jednom jedinom kole sa môžu hrdinní bojovníci okamžite pustiť do náročnejšieho boja a získať tak vyššiu odmenu. Reťazenie bojov sa tak stáva lákavou cestou, ako rýchlo vytrénovať svoje postavy a práce, porážka bude ale znamenať strátu všetkého, čo ste v daných bojoch získali. Rozvážnosť sa potom bude ceniť rovnako ako odvaha.

 

Pre pokorenie týchto bitiek a ukrutne silných nepriateľov budú musieť hráči čo najlepšie zužitkovať kombinácie všetkých troch možných povolaní (známych ako jobs) a vybaviť tak svoje postavy schopnosťami potrebnými na prežitie. Ako budú jednotliví hrdinovia postupne získavať skúsenosti v bojoch, budú sa tradične učiť nové schopnosti a zručnosti, vďaka ktorým hráči získajú úplne nové taktické možnosti. Napríklad taký Patissier oslabí nepriateľov lahodnými dezertami kým Catmancer bude využívať svoje znalosti o mačkách k posilneniu štatistík celého tímu a nachádzaniu užitočných predmetov.

Hra bude navyše už v deň svojho vydania dostupná aj v Deluxe zberateľskej edícii obsahujúcej okrem samotnej hry aj CD soundtrack, mini figúrku Agnes a špeciálny Deluxe Artbook s rozsahom dvestopäťdesiatich strán. Demoverzia pred samotným vydaním hry sa 11. februára sústredí na príbeh troch kavalierov. Yew Geneolgia, Janne Angard a Nikolai Nikolanikov tak zohrajú predohru k hlavnému príbehu a dokonca hráčom odomknú predmety do plnej verzie hry podľa toho, ako ďaleko sa v demo verzii dostanú.

 

S rozsiahlym svetom k preskúmaniu, silne taktickým súbojovým systémov a celým radom ďalších populárnych RPG prvkov rozšíri Bravely Second: End Layr rad skvelých RPG pre zariadenia z rodiny Nintendo 3DS už 26. februára.