Nintendo si pre fanúšikov Pokémon série prichystalo veľkolepé zahájenie roku 2016

Tréneri Pokémonov sa môžu v prvej časti roku 2016 tešiť na mnoho nových dobrodružstiev a vybavenia! Nintendo of Europe totiž oficiálne potvrdilo, že trojica nových Nintendo 2DS Special Edition handheldov vyjde naprieť Európou už 27. februára (v rovnaký deň, ako v roku 1996 vyšli v Japonsku pôvodné dve Pokémon hry) a chystanej 3D Pokkén Tournament pre konzolu Wii U sa európski hráči dočkajú už tento rok na jar. V priebehu februára príde aj na dvojicu nových Pokémon krytov pre New Nintendo 3DS a Pokémon Rumble World v krabičkovej verzii a Pokémon Super Mystery Dungeon, ktorá dorazia na pulty európskych obchodov už 22. januára a 19. februára..

 

Ako poctu koreňom celej Pokémon mánie bude trojica nových Nintendo 2DS Special Edition balíčkov obsahovať Nintenda 2DS v transparentnej červenej, modrej a žltej farbe spoločne s predinštalovanou Virtual Console verziou hry hry Pokémon Red Version, Pokémon Blue Version alebo Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition odpovedajúcej farbe daného handheldu. Pre zaistenie toho správneho pocitu nostalgie potom budú tieto špeciálne edície obsahovať aj klasické balenie pripomínajúce pôvodné Game Boy hry, set pätnástich samolepiek, s ktorými si budú môcť hráči svoje Nintendo 2DS ozdobiť a kód k stiahnutiu špeciálnej HOME menu témy.

 

Majitelia handheldov New Nintendo 3DS sa potom môžu 27. februára tešiť na dvojicu nových Pokémon krytov. Prvý bude vychádzať z hry Pokémon Super Mystery Dungeon, kým druhý bude inšpirovaný prvou generáciou Pokémonov.

 

Fanúšikovia túžiaci útočiť so svojimi Pokémonmi v reálnom čase dostanú možnosť predviesť svoje trénerské schopnosti už tento rok na jar vďaka bojovke Pokkén Tournament pre konzolu Wii U. So širokou súpiskou hrateľných Pokémonov ako je napríklad Lucario alebo Blaziken, intuitívnym ovládaním a množstvom úchvatných špeciálnych útokov budú môcť všetci tréneri predviesť, čo v nich skutočne je!

 

Majitelia zariadení z rodiny Nintendo 3DS si potom nové dobrodružstvá s Pokémonmi vychutnajú v tradičnejšom štýle. Krabičková verzia hry Pokémon Rumble World sa na pulty európskych obchodov dostane už 22. januára a ponúkne trénerom úplne nové dobrodružstvá a funkcie pri chytaní Toy Pokémonov, kým Pokémon Super Mystery Dungeon 19. februára prinesie definitívnu výpravu do náhodne generovaných dungeonov a všetkých 720 druhov Pokémonov. Tréneri, ktorí si hru preobjednajú vo vybraných obchodoch, navyše obdržia kód k stiahnutiu špeciálnej HOME menu témy predstavujúcej obľúbených Pokémonom ako je napríklad Charizard, Pikachu, Bulbasaur a mnoho ďalších.